Volg Touch of Beauty!

Title Image

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wimperextensions

Zijn wimperextensions schadelijk voor de natuurlijke wimper?

Wimperextensions zijn niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers. Uiteraard moet de specialiste de wimperextensions wel op de juiste manier plaatsen, met de juiste en professionele producten en materialen. Het is belangrijk dat de klant de wimperextensions er niet zelf uitplukt of trekt en het op de juiste manier verzorgd.

Zijn wimperextensions geschikt voor iedereen?

Helaas niet altijd. Eigen wimper kunnen zodanig beschadigd zijn, of zo kort en broos van zichzelf zijn, dat het niet mogelijk is om daar extensions op te plaatsen. Deze zullen dan te zwaar zijn voor de natuurlijke wimpers, waardoor het verergert. Klanten die nog in behandeling zijn met chemotherapie of net klaar zijn met chemotherapie zijn helaas ook niet geschikt, de natuurlijke wimpers zijn dan niet sterk genoeg.

Hoe moet ik wimperextensions verzorgen?

De wimpers dienen iedere dag goed schoongemaakt te worden met een speciale foam, net zoals je met je natuurlijke wimpers doet wanneer er geen extensions op zitten. De extensions en natuurlijke wimpers komen altijd in aanraking met vuil van buitenaf, onze wimpers dienen niet voor niks om het vuil uit onze ogen weg te houden. Wanneer wimpers langdurig niet goed schoongemaakt worden, kan er een soort roos tussen de wimpers ontstaan, wat voor een uiteindelijke ontsteking kan zorgen.

Kan ik met wimperextensions douchen en zwemmen?

Wimperextensions zijn bestand tegen water, dus tegen douchen, zwemmen, zweet en de sauna. De lijm waarmee we de extensions plaatsen is waterproof en heel sterk, deze heeft echter wel 24 uur nodig om goed uit te harden. In de eerste 24 uur moet water dan ook vermeden worden, net zoals de zonnebank.

Permanente make-up

Hoelang duurt een permanente make-up behandeling?

Een nieuwe permanente make-up behandeling duurt +/- 2 uur. Een nabehandeling duurt tussen de 1 a 1,5 uur.

Doet het pijn?

Permanente make-up is een vorm van tatoeeren, maar wordt als veel milder ervaren, omdat het naaldje alleen in de bovenste laag van de lederhuid komt. Veel klanten vergelijken het met het epileren of harsen van de wenkbrauwen. De wenkbrauwen worden van tevoren verdoofd met een speciale creme. Van tevoren kan er eventueel ook een paracetamol ingenomen worden.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen?

Binnen 24 uur voor de behandeling, mogen er geen alcohol of bloedverdunnende middelen genomen worden. Dit zorgt ervoor dat het wat meer kan gaan bloeden, waardoor het pigment niet goed in de huid blijft zitten. Ook wordt afgeraden om binnen 24 uur van tevoren te zonnebaden, zowel in de zon als onder de zonnebank.

Waarom pakt permanente make-up niet bij iedereen even goed?

Belangrijk om te weten is dat iedere huid heel anders is en anders reageert op permanente make-up. Na een permanente make-up behandeling is de kleur veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat er nog veel pigment in de bovenste huidlaag zit. Omdat er celvernieuwing plaatsvind in deze laag van de huid, licht het pigment tot ongeveer 40% op. Dit varieert per persoon. Een goede nazorg speelt een hele grote rol bij het uiteindelijke resultaat.

Hoeveel kost deze behandeling?

Powderbrows kosten 330 euro (inclusief de eerste bijwerking binnen de 6-8 weken).
Let op!
Indien men niet binnen de 8 weken komt voor de gratis bijwerking, vervalt deze en betaalt u 50 euro binnen de drie maanden na de eerste sessie.

Waarom is er een eerste bijwerking nodig?

Na de eerste sessie vervaagd tot 70% van de behandeling. Na een bijwerking is dat maar 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na een bijwerking. Hierdoor is de bijwerking noodzakelijk en verlengt dit de houdbaarheid van de behandeling. Zonder deze bijwerking zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.

Genezingsproces powderbrows:

Dag 1-3: zeer donker,
Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken),
Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien,
Dag 29-35: licht kleur te zien
Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar,
Eerste sessie 30% zichtbaar
Na bijwerking 70% zichtbaar

Hoelang gaat powderbrows mee?

Vette tot normale huid:
 • 8 -14 maanden
Droge tot zeer droge huid:
 • 15 tot 24 maanden
*Indien men een zeer vette huid heeft, snel/veel bloed tijdens de behandeling, erg blond is, een heel lichte kleur laat toepassen, ooit PMU heeft gehad of de wenkbrauwen laat laseren, kan de houdbaarheid korter zijn. Dit hangt af van persoon tot persoon.
Binnen de 3 maanden na de eerste bijwerking, kost een bijwerking 50 euro. Vanaf 2 jaar wordt de totaalprijs aangerekend (dus geen bijwerkingsprijs).

 

Wat houdt de voor- en naverzorging in?

 • 72 uur geen watercontact
 • 72 uur niet aan de wenkbrauwen komen
 • 72 uur geen make up op de wenkbrauwen zelf (rondom kan wel)
 • Geen creme smeren
 • 2 weken voor en na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan (vanaf 2 weken voor de behandeling met factor 50 insmeren)
 • Indien de wenkbrauwen korsten vormen, deze er niet vanaf halen
 • 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven
 • 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen toepassen (zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie, enz)
 • Vooraf geen pijnstillers innemen
 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Tot 1 week na de behandeling niet zwemmen of naar de sauna

Zijn de wenkbrauwen donker na de behandeling?

De wenkbrauwen zullen tot watercontact er zeer donker uitzien en na watercontact beginnen te vervellen waardoor er vlekken ontstaan, ongelijkheden en pigmentverlies. Dit is allemaal zeer normaal dus is er geen reden voor paniek of ongerustheid. Mooi resultaat is te verkrijgen na 2 weken maar perfect resultaat pas na de bijwerking.

Kan deze techniek bij iedereen toegepast worden?

Nee, deze techniek kan helaas niet toegepast worden bij:
Zwangere dames, hepatites patienten, diabetes patienten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot het einde van de kuur.

Kunnen powderbrows toegepast worden over PMU als cover-up?

Dit kan wel indien de PMU enorm fel vervaagd is en bijna niet meer zichtbaar is. In dat geval is het altijd beter om vooraf een foto door te sturen voor de mogelijkheden te bespreken.

Welke kleur gaan mijn wenkbrauwen worden?

De kleur wordt gekozen naar voorkeur van de klant zelf.

Moet ik voor een intake gesprek langskomen of kan alles de dag zelf besproken en toegepast worden?

Een bespreking is niet noodzakelijk tenzij de klant dit wenst.

Wat zijn ombre powderbrows?

Ombre is dat de voorkant van de wenkbrauwen lichter gezet worden dan het uiteinde zoals de natuurlijke wenkbrauwen er meestal ook uitzien. Dit kan enkel bij klanten die van nature weinig haar hebben op het voorste gedeelte.

Niet gevonden wat u zocht?